Bedre søvn og konsentrasjon med vekkeklokke

20 oktober 2020
admin

Bedre søvn og konsentrasjon med vekkeklokke

De fleste av oss får ikke nok søvn. Det er mange grunner det dette, men ofte er grunnene annerledes enn det vi tror selv. Det er for eksempel ofte at dårlig søvn kommer av at vi er for mye på mobilene våre og det gjør at vi har vanskeligere med å sovne og ikke sover like dypt. Det høres kanskje tullete ut, men en av de beste tingene du kan gjøre for både søvnen din og den mentale helsen din er å kjøpe deg en vekkeklokke. 

Vi klarer ikke å kontrollere hvor mye og når vi bruker mobilen. Vi føler kanskje at vi gjør det, men det er ikke sant. Så det å få mobilen ut av soverommet sånn at det hverken er det første eller siste du ser på når du legger deg er faktisk helt essensielt for bra søvn. Det virker i tillegg mer beroligende på nervesystemet.

Hvor mye søvn trenger vi?

Mange tror at de klarer seg med lite søvn, men forskning viser at det faktisk ikke er sant. Vi trenger 7-9 timer hver natt. Faktisk er det sånn at jo mindre søvn vi får, jo dårligere blir vi til å vurdere vår egen tilstand og tror at vi er mer uthvilt enn det vi faktisk er.

Hva med nødanrop?

Hvis man ikke har mobilen på rommet er man kanskje redd for at man ikke skal kunne høre nødanrop, som for eksempel hvis det skjer noe med familien eller nære venner. Men hvis du har lyden opp mobilen på fult og legger den i rommet ved siden av kan du nok fortsatt høre den, men samtidig er den ute av rekkevidde, sånn at den ikke ødelegger søvnen eller roen din fordi du ligger og scroller. På Coolpriser.no kan du se alle vekkeklokkene de har. En bitteliten økonomisk investering kan virkelig føre til store endringer i søvn, konsentrasjon og velvære.

Flere nyheter