Få tilbake smilet ditt

05 desember 2022
Maria Laugesen

editorial

Et smil er noe av de viktigste du kan ha med deg gjennom livet. Men skjeve tenner kan begrense hvor mye du smiler i hverdagen, og kan samtidig være med til å redusere din generelle helse.

Hvorfor rette skjeve tenner?

Skjeve tenner finnes i mange varianter – som over- og underbitt, som mellomrom mellom tennene eller som skjevhet. Dette kan hos noen medføre en dårligere tannhelse, og samtidig er det noe som kan påvirke din selvtillit. Det gjelder både for barn og voksne, og er det noe som påvirker deg, da er det viktig å finne en løsning.

I dag finnes det ganske enkle, komfortable og diskrete løsninger til å rette skjeve tenner, og det kan gjøres helt usynlig. Så har du ikke fått rettet tennene i skoletannpleien som barn, da kan du altså også få tannregulering voksen.

Hvordan fungerer det?

En tannlege med viten om tannregulering kan hjelpe deg med å finne den helt riktige løsningen, men langt de fleste velger i dag usynlig tannregulering som utføres med en type «aligner». Denne tilpasses nøyaktig dine tenner og settes utenpå tennene, der den sakte og gradvist justerer tennene til den riktige posisjonen.

tannregulering voksen

Denne type tannregulering er både komfortabel, hygienisk og diskret. Du kan ta ut den usynlige aligneren, så du for eksempel kan spise og rense tennen uten. Det gir en god munnhygiene, og sikrer at din tannregulering ikke hemmer deg i hverdagen.

Det finnes spesialister i Norge og resten av Skandinavia som daglig jobber med usynlig tannregulering for voksne, og som kan hjelpe deg med mer informasjon og en individuelt skreddersydd løsning for deg. Da kan du bli klokere på fordelene, hvilke muligheter du har, tidshorisonten osv. 

Da kan du bli kvitt skjeve tenner, få større selvtillit rundt smilet ditt og få en generelt bedre tannhelse nå og i fremtiden.

Flere nyheter