Hvem bør ha en ekstranøkkel til ens hjem?

04 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er som regel mulig å få laget flere kopier av nøkkelen til inngangsdøren, og dermed kan man la flere ha nøkkelen til ens bolig, hvis man føler for det. Men er det lurt – og hvem kan man gi dem til? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Bør disse ha ekstranøkkel? 

Det er mange kandidater som kan ha en ekstranøkkel, og dette handler både om hva som er praktisk, og om sikkerhet. For det er jo gjerne sånn at de fleste har en type lås som heter smekklås, og som altså låser automatisk når du lukker døren. Det vil si at du er ille ute hvis du ikke har husket nøkkelen din, eller hvis du glemmer eller mister den når du er ute, og dermed er det viktig å ha noen gode løsninger på plass som kan hjelp deg. 

En av disse kan som nevnt være å gi en ekstranøkkel til en venn eller et familiemedlem, så det alltid er noen som kan komme til unnsetning hvis noe skulle skje. Dermed kan du enkelt få hjelp når du trenger det, men hva hvis du ikke får tak i den personen som har nøkkel? 

låsesmed Drammen

Bruk en låsesmed

Det finnes heldigvis hjelp å hente hvis man har låst seg ute. Man kan heldigvis enkelt finne en låsesmed i Drammen, eksempelvis, hvis uhellet endelig er ute og man trenger hjelp til å komme inn hjemme. Det er jo sånn at det ikke nødvendigvis alltid familiemedlemmet eller vennen som har ekstranøkkelen din er tilgjengelig, og da er gode råd plutselig svært dyre.

Det kan for eksempel være midt på natten i en helg, og du får ikke tak i personen som har nøklene. Det finnes dog heldigvis døgnåpne låsesmeder som kan hjelpe med akkurat dette, så du kan få hjelp akkurat når du trenger det. 

Flere nyheter