Lån online – vilkår og betingelser

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Lån på nettet er i vinden som aldri før, og derfor kan man fort bli litt overveldet over mengden av tilbud og muligheter. Hva skal man se etter og hvilke vilkår og betingelser gjelder egentlig? Det skal vi undersøke litt nærmere nå, så du kan få bedre oversikt over lånemarkedet på nettet. 

Slik sammenligner du vilkår og betingelser

Det er først og fremst en god ide å sammenligne vilkår og betingelser når det kommer til lån online. Det kan virke som om det er mye det samme produktet i forskjellig innpakning, men du vil fort oppdage at det er relativt store prisforskjeller fra lån til lån, og det kan også være forskjeller når det kommer til vilkår og betingelser for ulike lån og lånetyper. Derfor er det lurt å sette av litt ekstra god tid til den fasen der du undersøker muligheter. Da kan du nemlig få oversikt over hva som gjelder. 

lån

Swiftbanker.no er en tjeneste som du finner flere av på nettet, der du kan sammenligne ulike lån og lånetyper og lese mer om hva lån online innebærer. Da kan du tydelig få innblikk i hvordan de ulike lånene fungerer, og du kan sammenligne lån. Da er det en god ide å se på låneeksemplet, som gir et realistisk bilde av hva et lån egentlig kommer til å koste. Dette er ikke bare noe med liten skrift, det er noe du absolutt burde ta med i betraktningen når du sammenligner lån online. 

Hvorfor kredittsjekk? 

Når man gjennomgår en låneprosess på nettet, skal man gjennom det som kalles en kredittsjekk. Dette er obligatorisk for alle lån på nettet i Norge, og det er faktisk en prosess som går mer eller mindre automatisk. Kredittsjekken er der for å sjekke om du har mulighet for å betjene det lånet du søker om, og derfor er det et viktig ledd i prosessen. 

Flere nyheter