Leker for urolige hender

02 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Vi kjenner alle til følelsen av uro i kroppen når vi er nervøse, stresset eller lignende. For noen personer kommer denne følelsen mye oftere, og kan være der veldig ofte i hverdagen. Det gjelder også for barn, og her kan det være en stor hjelp med gjenstander som kan distrahere og «stjele» litt av den uro.

Leker for urolige barn

En slik type leker kalles også fidget toys. Som navnet sier er det leker som er designet for å fikle med, og det kan være en stor hjelp for rastløse og urolige barn fordi det gir muligheten til å «få ut» noen av disse følelser på en fysisk måte. 

Fidget toys finnes i mange forskjellige designs og typer, og konseptet er egentlig bare at det er noe som gir en del sensorisk input, og noe man kan fikle med gjennom små bevegelser. Det kan være leker med små bobler, fidget spinnere, leker du kan trykke på osv.

De er praktiske fordi det er en rolig, lydløs måte å bruke sine rastløse hender og få mer ro i kroppen, og det kan virke veldig avstressende hos urolige barn.

leker

Finn fidget leker til ditt barn

Kan du kjenne igjen noen av disse ting, og har du et barn som kunne ha glede av slike fidget toys? Da er det heldigvis mange muligheter å velge mellom, og du kan finne masse fine fidget toys online i dag.

De finnes til forskjellige aldersgrupper, fra de minste til de litt større barn. Selvom de finnes i masse ulike designs, så er felles at de stimulerer den taktile sansen for å berolige rastløse typer. De er selvfølgelig helt trygge å anvende for barna, og de er designet på en måte som gjør dem veldig slitesterke og egnet for hyppig bruk så de kan brukes igjen og igjen.

Flere nyheter