Oppkjøring, øvelseskjøring og teori

09 desember 2020
admin

Oppkjøring, øvelseskjøring og teori er bare noen av de mange tingene du skal tenke på når du skal begynne å ta leppen. Det er mye å holde styr på, men jeg lover at du klarer det.

For mange er det å ta lappen en stor opplevelse. Kanskje man har tatt trafikalt grunnkurs med en gang man fikk lov og har øvelseskjørt i to hele år før man kjører opp, eller kanskje man har runda 30 eller til og med 40 før det reelt oppstår et behov som skal dekkes ved å ha førerkort.

Når man vokser oss, studerer eller bor i Oslo for eksempel er det jo så mye offentlig trafikk at det å ha lappen nesten føles dumt. Det er dyrt å ha bil og parkere der også. Men hvis man bor i Ålesund, Haram eller Giske er det noe helt, helt annet. Der er det mye mindre kollektiv trafikk og mye mer behov for bil eller andre typer kjøretøyer. 

Da jeg flyttet til Ålesund ble jeg for eksempel nødt til å ta lappen og det gjorde jeg hos https://www.rognetrafikkskule.no/ som var en god hjelp og støtte gjennom hele prosessen.

Gode lærere og gjennomtenkt opplegg

Det å skulle lære noe helt fra bunnen kan virke litt overveldende, men det er faktisk mange ting som kan bli bedre bare av at det er et bra opplegg rundt hvordan man skal lære det og det opplevde jeg absolutt hos Rogne Trafikkskule.

Lærerne der er var veldig pedagogiske og det var tydelig at det var en klar plan for hvordan vi skulle lære stoffet. Det gjorde at jeg kunne konsentrere meg mye bedre underveis, fordi den kunnskapen de hadde hjalp oss på vei og vi kunne slappe av og lære i stedet for å skulle organisere vår egen læring samtidig. Helt utrolig god opplevelse.

Flere nyheter