Roboter har stor kontroll på samlebåndet

29 oktober 2019
Mathias Bjelland
Roboter har stor kontroll på samlebåndet

De høye standardene for produksjonsutstyr

I vår tids produksjonsmasse pleier vi å ta produserte varer for gitt. Dette er helt forståelig siden alt vi vet om produksjon er masseproduksjon der maskiner og mennesker utfører enkle trinn for å produsere tusenvis av kopier av det samme produktet om og om igjen. Dette gjelder imidlertid ikke alle produktklasser. Det er noen industrivarer som maskiner som produserer masseproduksjonsvarene selv som ikke er produsert i masseskala.

Disse produksjonsutstyrene er vanligvis spesialiserte maskiner som krever mye tid og krefter på å bygge. Og fordi de ikke blir bestilt i tusenvis, snarere i individuelle ordrer, kan de ikke bare masseproduseres og lagres et sted og vente på at noen skal kjøpe dem. Som sådan er de laget med presisjon og omhu.

Produksjonsutstyr koster mye penger

En annen grunn til at produksjonsutstyr er laget så presist, er at de vanligvis koster mye penger. Dette betyr at kunden kommer til å være mye mer nøye med kvaliteten enn at den typiske forbrukeren kjøper et leketøy fra supermarkedet. I lys av dette bruker produsenter av produksjonsutstyr god tid på ikke bare å konstruere utstyret med nøyaktig presisjon og forsiktighet, men også utføre en nøye inspeksjon av det ferdige produktet for å sikre at kvaliteten faktisk er opp til standard.

Så som du kan se, er ikke all industriell produksjon skapt like. Fra det enkleste saksparet til den største maskinen i en bilfabrikk, var disse gjenstandene og alt der imellom på et tidspunkt samlet i en fabrikk med varierende grad av kvalitetskontroll. De fleste kjøper ting uten å tenke på hvordan det kom seg til hyllene i supermarkedet, men det er ganske morsomt å være kjent med akkurat dette. Det ligger nemlig en ganske så lang prosess bak alt det vi liker å kalle vår hverdag, og ser vi dypere, så har robotene fort gjort unna det meste.

Flere nyheter