Vekstlamper til dine planter

01 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Vi vet alle at planter trenger lys for å trives, og dette kan bli en utfordring for våre planter i hjemmet når vinteren nærmer seg. Her får de nemlig ofte for lite lys, noe som betyr at de i verste tilfelle visner. Men med vekstlys kan du forlenge sommeren og gi plantene nytt liv.

Hva er vekstlys?

Vekstlys eller vekstlamper er elektriske lamper som leverer en type lysenergi som fungerer litt som sollys som plantene. Derfor kan man faktisk erstatte naturlig sollys med en vekstlampe i de perioder av året der det er veldig lite sollys i Norge. Det gjør at plantene dine kan overleve vinteren, og at du kan ha et større utvalg av planter i hjemmet.

De kan brukes til alt fra grønnskaer og urter til blomster og grønne planter, og du kan finne vekstlamper i nesten alle størrelser og design slik at de passer for ethvert behov. Vekstlys er basert på LED, og plantene absorberer nesten 100% av lyset til fotosyntese.

De leverer et blått og rødt lys, fordi plantene ikke absorberer de grønne eller gule lyset. 

Få flotte vekstlys til hjemmet

Med vekstlys til plantene får de en lenger levetid, og du er ikke avhengig av å plassere dem i vinduet. Vekstlys har en lav varmeutvikling og en utrolig lang levetid, og derfor egner de seg perfekt for innendørs bruk i hjemmet. 

Hos Ledlyskilder.no kan du finne vekstlys for ethvert behov. Her har du også muligheten for å få et kontrollpanel og styringsboks som gjør det mulig å kontrollere hele 20 vekstlamper på samme tid, slik at du kan justere hvor mye energi som leveres til hver plante. Det er nemlig forskjellig for mye de har behov for.

I dag finnes det utrolig mange flotte vekstlys, så du ikke trenger se på store og upraktiske bokser rundt omkring i hjemmet.

Flere nyheter