Viktige ting å ta stilling til når du pusser opp

16 januar 2022
Johanne Larsen

editorial

Skal dere pusse opp? Når man først er i gang med oppussing, kan det være lurt å ta flere ting på en gang, så man enkelt kan få gjort det man skal. Her skal vi se litt nærmere på hva du bør tenke over når du skal gi hjemmet en ordentlig overhaling. 

Tenk på helheten

Det er lett å tenke rom for rom og detalje for detalje, men det er faktisk svært viktig at man tenker på hjemmet som en helhet. Det handler blant annet om stil, og det skal helst gå en rød tråd av sammenheng mellom forskjellige rom, selv om de kanskje har ulikt tema, for å skildre den stemningen eller stilen du vil. Derfor er det alltid viktig å bevare overblikket og ha helheten i tankene. Dette gjelder både når du planlegger og når du går i gang med selve oppussingen, så du kan få akkurat det uttrykket du er på jakt etter i boligen din. 

image

Det finnes uendelig mange valg å ta, og derfor er de lurt å spørre seg selv etter hvert valg, om det passer inn i helheten og om det tilføyer noe til uttrykket du vil ha. 

Gi verandaen en overhaling 

Det er som sagt lurt å gjøre flere ting på en gang når man først er i gang med å pusse opp og friske opp boligen. Skyvedører veranda er et godt sted å starte når du skal ta med verandaen i oppussingen, da får du nemlig en velfungerende veranda, og det kan ha noe å si for hvor mye du rent faktisk bruker den. I tillegg kan slitte og dårlige verandadører ødelegge helhetsuttrykket, og få boligen til å fremstå mer slitt enn det den rent faktisk er. Verandaen og verandadører er altså et godt sted å starte. Det kan nemlig bli et ekstra rom i hjemmet. 

Flere nyheter