Smarte løsninger med plexiglas

18 juli 2022
Maria Laugesen

editorial

Plast er et materiale som anvendes til utrolig mange ting i dag, både innen industrien og til helt vanlige hverdagsprodukter. Det har en lang rekke egenskaper som gjør det utrolig allsidig, og som er årsaken til at plast brukes i så høy grad i dag.

Fleksible løsninger med plexiglass

Plast finnes i mange varianter og typer, og en av disse er det såkalte PMMA. Denne plasttypen brukes til å fremstille plexiglass eller akryl. Nettopp dette er noe som brukes i høy grad til forskjellige formål, fordi det er enkelt å forme og bearbeide, det er slitesterkt og robust, og så kan det produseres nesten helt gjennomsiktig.

Plexiglas forhandles på ulike måter, og to av de mest populære er som plater eller som plastrør. Disse to former er enkle å jobbe med, både for profesjonelle men uten tvil også for deg som privat. Du kan være kreativ med masse gjør-det-selv prosjekter ved å bruke plastrør og plater av plexiglass, og her er det virkelig kun fantasien som setter grensen. 

Plastrør

Spennende gjør-det-selv med plastrør

For eksempel brukes de fleksible plastrør av mange til dekorasjon der man sette i levende lys eller lyskjeder. Det er en opplagt mulighet fordi røret gir god gjennomsiktighet, og fordi det kan stå imot temperaturer mellem -20 grader og +70 grader. Derfor tåler det altså det meste, og du kan lett bruke plastrør både utendørs og innendørs.

Rørene kan også brukes som ben til et sofabord eller sidebord, som for eksempel kan være utrolig flott med en matchende plate oppå. Her kan du fylle i dekorasjonsstein, blomster eller annet i benene for et unikt uttrykk, eller du kan la de være helt minimalistiske.

Slik er det altså masse muligheter for hvordan du kan bruke plastrør i hjemmet til forskjellige møbler, dekorasjoner eller andre flotte, unike og spennende gjør-det-selv prosjekter.

Flere nyheter